Tosty z awokado

Tosty z awokado możesz zrobić w mniej niż 10 minut. Są super smaczne i zdrowe zwłaszcza jeśli przygotujesz je z chlebem własnej produkcji – Tutaj link. Jeśli masz ochotę to zamiast pasty z awokado możesz użyć guacamole – przepis znajdziesz tutaj.

Razowe pieczywo, awokado oto pożywne tosty na dobry początek dnia! Założę się, że bardzo polubisz zaczynać dzień właśnie w taki sposób. Już wkrótce kolejne przepisy. Bądź na bieżąco i obserwuj moje mnie na Facebook i na Instagram.

Tosty z awokado
Tosty z awokado

Poziom Trudności: ★☆☆
Przyda Ci się:
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki (2 porcje):

  • 2 dojrzałe awokado, obrane i bez nasienia
  • 1 limonka, tylko sok
  • Kilka gałązek świeżej kolendry, drobno posiekanej
  • 1 mały ząbek czosnku, zmielony
  • Świeżo zmielony czarny pieprz
  • Sól
  • Szczypta pieprzu cayenne
  • 2 kromki chleba na zakwasie, stostowane

Sposób wykonania:

  1. Umieść awokado w dużej misce i dodaj czosnek, sok z limonki, sól i czarny pieprz. Zetrzyj widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Pasta z awokado powinna mieć trochę kawałków awokado. Tak więc spokojnie, jest dobrze.
  2. Rozprowadź awokado na grzance. Udekoruj świeżymi liśćmi kolendry i delikatnie (albo wcale) posyp pieprzem cayenne. Podawaj z plasterkami świeżej limonki.

Pamiętaj!

  • Ten przepis zrobi nawet pięciolatek, tak więc spokojnie. Upewnij się tylko, że kupisz dojrzałe awokado.

Leave a Reply