Spaghetti z pesto bazyliowym – robiąc tego typu przepisy zastanawiam się na sensem nazwy GotujPRO. Jeśli poradzicie sobie z bazyliowym pesto podnieście sobie poprzeczkę troszkę wyżej i spróbujcie zrobić pesto z cukinii. Cóż na dopieszczanie własnego ego jeszcze przyjdzie czas. Poziom trudności -5. Dasz radę?
Poziom Trudności: ★☆☆
Przyda Ci się:
garnek, miska, durszlak
Czas przygotowania:
20 minut
Składniki (1 porcja):
- 120g spaghetti (suchy makaron)
- 4 łyżki pesto ze świeżej bazylii
- 10g startego parmezanu
- sól i pieprz czarny
- kilka gałązek świeżej bazylii do dekoracji
Sposób wykonania:
- Doprowadź wodę z solą do wrzenia. Ugotuj makaron, AL DENTE.
- Gotowy, gorący makaron odcedź za pomocą durszlaka i umieść go w misce.
- Dodaj do miski pesto z bazylii i starannie wymieszaj. Wymieszane spaghetti z bazylią umieść na talerzu i posyp równomiernie parmezanem. Na samym końcu udekoruj świeżą bazylią.
Pamiętaj!
- makaron gotujemy AL DENTE
- wymieszaj gorący makaron z pesto