Dressing musztardowo miodowy łączy w sobie naturalny miód z niepowtarzalnym smakiem musztardy. Dressing jest bardzo prosty w wykonaniu i stanowi doskonałe uzupełnienie wielu sałatek. Nadaje się do sałatek z kurczaka, dobrze komponuje się z wieprzowiną lub rybami, zwłaszcza wędzonym łososiem. Zobacz jak wykorzystać dressing do sałatki z wędzonym łososiem.
Poziom Trudności: ★☆☆
Przyda Ci się:
Mała miska, trzepaczka kuchenna.
Czas przygotowania:
15 minut
Składniki:
- 12 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu z białego wina
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 1 łyżka miodu
Sposób wykonania:
- W misce za pomocą trzepaczki kuchennej, połącz ze sobą ocet, musztardę francuską i miód.
- Następnie cienkim strumieniem wlej oliwę z oliwek nieustannie mieszając trzepaczką kuchenną. Gotowy dressing przechowuj w lodówce.
Pamiętaj!
- Oliwę z oliwek dodawaj cienkim strumieniem, nieustannie mieszając.
Zastosowanie:
- Wszelkiego rodzaju sałatki.
- Doskonale komponuje się z większością ryb.
- Nadaje się również do kanapek, zwłaszcza z wieprzowiną.