Dressing musztardowo miodowy

Dressing musztardowo miodowy łączy w sobie naturalny miód z niepowtarzalnym smakiem musztardy. Dressing jest bardzo prosty w wykonaniu i stanowi doskonałe uzupełnienie wielu sałatek. Nadaje się do sałatek z kurczaka, dobrze komponuje się z wieprzowiną lub rybami, zwłaszcza wędzonym łososiem. Zobacz jak wykorzystać dressing do sałatki z wędzonym łososiem.

Poziom Trudności: ★☆☆
Przyda Ci się:

Mała miska, trzepaczka kuchenna.

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 12 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki octu z białego wina
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu

 

Sposób wykonania:

  1. W misce za pomocą trzepaczki kuchennej, połącz ze sobą ocet, musztardę francuską i miód.
  2. Następnie cienkim strumieniem wlej oliwę z oliwek nieustannie mieszając trzepaczką kuchenną. Gotowy dressing przechowuj w lodówce.

Pamiętaj!

  • Oliwę z oliwek dodawaj cienkim strumieniem, nieustannie mieszając.

Zastosowanie:

  • Wszelkiego rodzaju sałatki.
  • Doskonale komponuje się z większością ryb.
  • Nadaje się również do kanapek, zwłaszcza z wieprzowiną.

Leave a Reply