Poznaj szefa kuchni

Pawel Piwowarczyk - introPaweł Piwowarczyk to młody i ambitny pasjonat kulinarny jak i profesjonalista w swojej dziedzinie.

Swoją przygodę z kuchnią, zaczął już w wieku 5 lat pomagając babci w domowych wypiekach. Dziecięca ciekawość szybko przerodziła się w życiową pasje.

Praca w profesjonalnej kuchni zaczęła się w cukierni w Poznaniu w 1997 roku. Paweł uzyskał doskonałe wykształcenie w zawodzie, zdobywając tytuły czeladnika cukiernictwa, mistrza cukiernictwa oraz tytuł technika technologii żywienia.

Dodatkowe szkolenia odbyte w Europejskiej Szkole Mistrzów „PROFESSIONAL” znacznie podniosły kwalifikacje Pawła.

Po zakończeniu edukacji w Polsce, Paweł zdecydował się rozwijać swoje zdolności na południu Irlandii, gdzie również kontynuował zdobywanie wiedzy kulinarnej, kończąc „Advanced Culinary Art” na Cork Institue of Technology.

Umożliwiło to Pawłowi piastowanie stanowisk menadżerskich na kuchni w Irlandii, dzięki czemu podejmował się coraz większych wyzwań, zdobywając coraz cenniejsze doświadczenie.

Pracował w wielu ambitnych restauracjach, gdzie jakość serwowanych dań, jak i ich oryginalność musiały wygrywać z konkurencją.

Jest twórcą wielu dań, które na stałe zagościły w restauracyjnych menu.

Wszystko to, uczyniło z Pawła bardzo kompetentnego kucharza, piekarza, cukiernika oraz szefem kuchni.

Jego kuchnia jest na wysokim poziomie, pełna fantazji, ciekawych kompozycji składników oraz niepowtarzalnego smaku.

Paweł zapragnął podzielić się swoją wiedzą, pomysłami oraz przepisami z kolegami po fachu oraz wszystkimi, którzy pragną, aby ich dania były na wysokim poziomie dań restauracyjnych. Udowadnia przy tym, że ich wykonanie wcale nie musi być trudne lub czasochłonne.